Migren |
2 tipi vardır. Basit tip (aurasız) ve klasik tip (auralı). Klasik tipte kişi migren atağının başlayacağını aura denen görme ve koku alma duyularında meydana gelen değişikliklerden anlar. Basit tipte aura olmadığı için atak aniden başlar ve ailesinde migren hikayesi olanda daha sık rastlanır. Yüzde 70 oranında kadınlarda görülür ve 20’li yaşlarda başlar.
Migren tedavisi batı tıbbında yüzde 100 değildir. Bu nedenle ABD’de batı tıbbı tedavilerine tamamlayıcı tıp tedavileri eklenmesi önerilir. Batıda kabul gören tamamlayıcı tıp önerileri ise şunlardır:
- Çörek Otu Kullanımı,
- Feverfew kullanımı,
- Magnezyum alımı,
- B2 vitamini kullanımı,
- CoQ 10 alımı,
- Balık yağı kullanımı,
- C vitamini alımı,
- Melisa kullanımı,
- Masaj
- Rahatlama teknikleri kullanımı (yoga, meditasyon, vb.)
- Nöralterapi,
- Kolon hidroterapi; kalın bağırsakların beden ısısına yakın ve kısmi basınçlı su kullanılarak bir alet yardımı ile temizlenmesidir. Bu temizlik işlemi sırasında suyun yanında farklı maddeler özellikle klinik sorununuza uygun aromatik bitkilerde eklenebilir.
- Ozon tedavisi, rectal ya da intravenöz ozon uygulaması,
- Akupunktur tedavisi, ağrıyı kesme amaçlı değil, ağrının başlamasını engelleme ve ağrı gelme süresini uzatmak için kullanılır, yüzde 80 – 85 civarında başarı sağlar.
Akupunkturun migren için faydaları,
- Vücudun kendi salgıladığı ağrı kesicilerini, endorfinlerin düzeyini artırır.
- Migren de serotonin düşer, bu da arterlerde genişlemeye yol açıp ağrı yapar, akupunktur serotonini artırır.
- Ağrıya yol açan ve vücutta sentezlenen ağrı yapıcı maddelerin (bradikinin, prostaglandin vb.) salgısını azaltır.
Haftada bir yada iki seans olmak üzere 10 seans akupunktur uygulanması önerilir. Belirtilen tamamlayıcı tıp unsurlarından size uygun olan yada olanları, kullanım şekli ve sıklığı eğitimli hekiminiz tarafından belirlenir ve size özel bir program hazırlanır. Benimde kişisel olarak desteklediğim ve kliniğimde de kullandığım bu sistemdir. Neden mi? Daha kısa sürede daha başarılı sonuçlar almak adına ( yüzde 90 – 95).
Dr. Sevil ÖZKAN
Hiç yorum yok:
Lütfen soru sormadan önce, sorunuzu öncelikle arama kutusunu kullanarak araştırınız.